SD tar sikte på landstinget inför höstens val | Sverigedemokraterna I Västernorrland

SD tar sikte på landstinget inför höstens val

Mats Hellhoff, förstanamn på Sverigedemokraternas valsedel i landstingsvalet

Sverigedemokraterna gör inför valet en storsatsning för att ta plats i landstinget och allt talar också för att partiet kommer att ta många mandat. Målet är att bli vågmästare för att få samma påverkansmöjligheter som partiet har i riksdagen och i Sundsvall.

Sverigedemokraternas landstingslista toppas av Mats Hellhoff, kriminalinspektör från Sundsvall, följt av AnneChristine Östman från Timrå och Christina Vallsten från Sundsvall.

Partiet har under en längre tid arbetat med att ta fram ett genomtänkt valmanifest. Detta arbete fortgår fortfarande och resultatet av detta kommer att presenteras till hösten innan valet. Fokus kommer att ligga på att stärka kvalitén inom sjukvården, öka sjukvårdens resurser, öka vårdplatserna, förbättra närvården och att förbättra specialistsjukvården.

Förstenamnet på listan, Mats Hellhoff, kommenterar:

– Vi har under en längre tid arbetat med att ta fram ett genomtänkt valmanifest för hur vi framför allt skall lösa sjukvårdsfrågan. Vi har även varit på studiebesök hos landstinget för att få mer information om verksamheten och vi planerar fler studiebesök framöver, säger Mats Hellhoff och tillägger:

– Siktet är klart inställt på att fokusera på hur vi kan förbättra och stärka sjukvården. Tillsammans med den samlade kompetensen och all min yrkeserfarenhet av vikten av en god och fungerande sjukvård, är vi säkra på att vi kommer att utgöra ett friskt och välbehövligt nytillskott inom landstingspolitiken.

– Uppenbarligen har övriga partier, oavsett partikonstellationer, misslyckats att leda landstinget åt rätt håll. Då krävs ett nytänk och nya idéer. Vi har redan ett gott uppslag av förslag som skulle kunna förbättra sjukvården och kommer att arbeta fram ännu fler idéer inför det kommande valet. När detta arbete är slutfört kommer vi att presentera vårt resultat.